Uw bedrijf heeft meer SaaS intelligentie nodig.

De economische crisis is een wake up call voor bedrijven om hun marktpositie en hun interne prestaties opnieuw te evalueren. Echter, veel bedrijven worstelen nog steeds om bruikbare en intelligente informatie op en van de werkvloer te verkrijgen.

De vluchtige vraag van de consument biedt niet veel ruimte voor grote fouten. Elke beslissing wordt kritisch. Om dit probleem aan te pakken zijn bedrijven op zoek naar meer en betere informatie over hun bedrijfsprocessen. Alleen de meeste bedrijven ontberen een strategische aanpak bij het opzetten van een supply chain brede business intelligence.

Bedrijfsmodel.

Een business model als onderdeel van de bedrijfsstrategie brengt in kaart hoe een organisatie economische waarde creëert en levert . Het omvat doel, strategie, structuur, processen en het beleid. Als business intelligence wordt beschouwd als een strategische waarde om de prestaties van de organisatie te verbeteren, dient het dus te worden opgenomen in de business strategie en modellering.

De voor de hand liggende valkuil is de neiging van divisies en afdelingen om hun eigen business intelligence te ontwikkelen en hun eigen tools daarvoor aan te schaffen. Een dergelijke aanpak verhindert dat een organisatie voor een geïntegreerde aanpak kiest waarbij customer intimacy en tevredenheid centraal staan. Om door de silo aanpak van afdelingen heen te breken, vereist Business Intelligence een executive sponsor die de IT-afdeling kan aanzetten tot het inrichten van een bedrijfsbrede Business Intelligence strategie. Daarnaast dient de IT afdeling oplossingen aan te leveren die de verschillende databronnen kan ontsluiten door het realiseren van effectieve IT-structuren.

Maar de echte antwoorden moeten geleverd worden door de operationele afdelingen. Naast de vaststelling en de uitvoering van de eigen afdelings doelstellingen, dienen ze ook bij te dragen aan horizontale organisatie brede doelstellingen. Een dergelijke ontwikkeling zal de afhankelijkheden en mogelijke conflicten tussen de verschillende afdelingsdoelen blootleggen.

Bedrijfsbrede informatie.

Eén van de belangrijkste uitdagingen voor de operationele prestaties van een organisatie is het vermogen om de juiste informatie te leveren, op het juiste moment en juiste plaats. Niet alleen ten opzichte van klanten, maar ook intern. Is alle informatie op tijd bij uw HRM afdelingen of bij Finance of een van de andere afdelingen? Bedrijven hebben de neiging zich te richten op de operationele afdelingen zoals productie, vervoer of opslag. Maar in een geïntegreerde aanpak van business intelligence, is nauwkeurigheid naar en binnen andere ondersteunende afdelingen minstens zo belangrijk.

Financiële cijfers zoals bedrijfsresultaat, EBIT, C2C of Totale Operationele kosten zijn bekend bij veel bedrijven. Geavanceerde value chain analyse kan echter essentiële informatie over de verschillende onderdelen van uw organisatie en supply chain leveren.

Een dergelijke analyse zal dus kritische informatie over uw supply chain leveren. Van leverancier tot sales pipeline informatie. Verkoop conversie ratings kunnen essentiële planning informatie te leveren en voorkomt dat zich plotselinge schokken in uw supply chain voordoen. Het delen van deze informatie in de supply chain inclusief partners voorkomt out of stock situaties.

Stroomlijn uw informatie

Het sluiten van de interne informatie lus wordt vaak genegeerd. Met behulp van een solide management systeem met als basis de Denim cirkel, zal de organisatie in staat zijn om continue zich te houden op haar prestaties. Een management systeem verbindt alle elementen die nodig zijn om op een effectieve en efficiënte wijze uw operaties uit te voeren.

Analyse van de resultaten als een onderdeel van kennismanagement zal het niveau van uw medewerkers ontwikkelen en uw processen significant verbeteren. De meeste van de antwoorden met betrekking tot operationele kwesties zijn al beschikbaar binnen de organisatie, maar moeten zichtbaar worden gemaakt voor alle betrokkenen. Een goede business intelligence kan die transparantie van informatie en kennis in uw organisatie te vergroten.

1)The Secret SaaS: On-Demand Supply Chain management. December 2008. Nari Viswanathan, Melissa Spinks. Aberdeen Group.

http://www.software2008.com/downloads/mckinsey_software2008_survey.pdf

http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/saas/2917751/2333364/mythe-saas-is-zaligmakend.html

http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/cloud_computing/3453557/2333364/cloudstandaarden-lockin-en-ontkoppeling.html#ixzz0y2DTtBHk