warehouse

De 6 belangrijkste warehouse ontwikkelingen.

Uitgedaagd door de eisen van e-commerce en omni-channel fulfilment, kleinere orders, steeds kortere leveringstermijnen en een aanhoudend tekort aan arbeidskrachten, zijn er nieuwe oplossingen nodig voor warehouse managers. Nieuwe warehouse ontwikkelingen staan op stapel.

Technologie biedt op zijn minst enige opluchting. Met automatisering, robotica, kunstmatige intelligentie (AI) en andere geavanceerde technologieën die hun weg vinden in de wereldwijde distributiefaciliteiten, is het Warehouse Management System (WMS) een betrouwbare factor die lange tijd als een hoeksteen voor de meeste distributieactiviteiten heeft gediend.

Maar zelfs voor alle voordelen waarvan WMS bekend is, hangt de acceptatiegraad van de software rond de 70%, volgens een WERC-enquête uit 2018. “Hoewel 30% meer faciliteiten een WMS hebben geïmplementeerd dan in 2008,” zegt de organisatie, “gebruikt bijna 35% nog steeds geen voor het beheer van het magazijn, maar vertrouwd nog altijd op spreadsheets en handmatige registraties. Dit komt vooral terug bij midden en kleinbedrijf, ook al zijn voor deze sector uitstekende midsized WMS pakketten beschikbaar.

Desondanks schrijdt de technologie voort, gedreven door de druk vanuit de markt. Hieronder zes belangrijkste trends voor het komende jaar.

1.) Systemen die machinaal leren gebruiken om te voelen en aan te passen.

WMS bestaat al tientallen jaren. Er worden er steeds meer algoritmes toegevoegd om orderstreaming goed te kunnen verwerken en meerdere klanten en transporteurs te kunnen bedienen. Als een pickingproces dat onderweg is plotseling overgaat naar een reeks moeilijk te selecteren items, dan kan het systeem de toewijzing  zonder menselijke tussenkomst verschuiven.

2.) Systemen die last-minute-orders kunnen verwerken.

Omdat het gebruik van wave-less fulfilment in de snelle e-commerce aan belang wint, zijn er steeds meer bedrijven ziet die zich wenden tot warehouse control-systemen (WCS) en aanverwante automatisering. Deze systemen stellen bedrijven in staat spoedorders in te schakelen, terwijl ze nog bezig een piekvraag te verwerken.

3.) WMS-leveranciers die hun automatisering  openstellen

Cloud computing heeft mogelijk de manier veranderd waarop bedrijven het grootste deel van hun software kopen, van on-premise-licentieaankopen tot abonnementsgelden, maar er nog meer creatieve financieringsmogelijkheden voor bedrijven die nieuwe technologie willen inzetten in hun magazijnen.

Shippers die proberen te automatiseren of die investeren in robotica, zelfgeleide voertuigen en andere technologie, werken samen met hun leveranciers om creatieve financieringsopties te bedenken. In steeds meer gevallen werken de WMS-leveranciers steeds nauwer samen met hun OEM’s om de aanschaf betaalbaarder te maken voor een groter aantal klanten.

4.) Focus op de gebruikersinterface.

Logistieke managers hebben niet de tijd om een ​​stapel gegevens te doorzoeken om te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Ze willen ook niet hun tijd verspillen aan het bepalen welke informatie-klompjes ‘handelbaar’ zijn, en welke niet.

WMS-leveranciers richten zich meer en op hun gebruikersinterfaces en komen met manieren om gegevens in een meer logisch formaat aan gebruikers te presenteren.

Er zijn nu een aantal andere WMS-leveranciers die zich afvragen:” Hoe kunnen we managers in het magazijn, de picking of de packing area in staat stellen om hun werk beter te doen?  De focus ligt op het aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker maken van systemen. Met name in een omgeving voor verzending op dezelfde dag, waar een buitendienstmedewerker of winkelbediende het systeem kan bedienen zonder enige significante training.

5) Beteren en sneller voorraadbeheer.

De consument van tegenwoordig heeft geen begrip en geduld voor late, ontbrekende en onjuiste bestellingen. Ze denken ook niet vaak na over het retourneren van online gekochte producten en vragen om vervanging (of restitutie), zelfs als het artikel nog steeds perfect verkoopbaar is.

Bedrijven moeten in staat zijn om perfectie te managen, terwijl ze afzonderlijke items economischer beheren. Op het gebied van retouren bijvoorbeeld haasten meer bedrijven zich om de juiste bedrijfsprocessen in te voeren om met deze verschillende soorten retouren om te gaan.  (d.w.z. die die kunnen worden teruggestuurd naar de voorraad en worden verkocht).

Een WMS wordt meer en meer een inventarissysteem. Hoewel deze systemen bedrijven dus helpen bij het kiezen, inpakken en organiseren, zijn het ook voorraadsystemen. Wanneer artikelen worden geretourneerd, moeten verladers die goederen naar de voorraad kunnen retourneren. Het WMS moet ook die taak aankunnen.

6.) Vereenvoudigen implementaties

Steeds meer leveranciers worden zich bewust dat ze over de interne technische expertise beschikken om systeemfunctionaliteit te bouwen die implementaties vereenvoudigen.

In plaats van dat gebruikers handmatig gegevens in hun WMS-platforms coderen, zullen ze door de leverancier gemaakte wizards en coachingstools gebruiken om sjablonen te kopiëren en dat proces vervolgens over meerdere magazijnen te repliceren.

tot slot.

Aangezien de ontwikkeling van verdere WMS-acceptatie trager gaat, zullen leveranciers nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten in hun systemen verwerken. Omdat veel bestaande magazijnposities geschikt zijn voor robotica en automatisering, zal het logisch zijn dat nog meer leveranciers gebruik maken van de nieuwe ‘automatiseringsgolf’.

Automatisering was al een tijdje hot, maar de eerste gebruikersgolf ontdekte dat het zichzelf niet altijd goed terugbetaald. Robotisering en automatisering zullen daarom verder oprukken in warehouses.