labels

Zorg voor goede ID labels.

ID labels zijn vaak het laatste waar aan gedacht wordt bij het inrichten of herontwerpen van een warehouse. Toch zijn labels cruciaal voor het functioneren van uw operatie.

De meeste warehouse managers zijn druk bezig om de toenemende e-commerce stromen in goede banen te leiden en vooral zorgen voor een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Toch is het belangrijk om labels bovenaan een uw prioriteitenlijst te plaatsen. Enkele tips bij het implementeren van ID labels.

1) zorg voor een cross functioneel team vanuit uw organisatie maar ook met uw leveranciers. Dus werkvloer personeel, de leveranciers van uw wms, planning, label en apparatuur leveranciers.

2) Vanzelfsprekend moet uw scanning apparatuur met uw labels kunnen omgaan. daarbij moet uw rekening houden met scanning afstand, [er is een elementair verschil tussen statisch en dynamisch scannen] de lengte van uw barcode, symbool mogelijkheden. En uw operatie zelf. Scant u op vloerniveau of hogere racks waarbij verschil is of de warehouse medewerker vanaf de vloer werkt of zelf omhoog gaat.

3) Omgevingsfactoren zijn het derde punt waar u rekening mee wilt houden. Wat is de conditie van uw stellingen. Veel stof en vuil in de omgeving. Ook de temperatuur van de omgeving is van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan vriesgedeeltes of omgeving waar de luchtvochtigheid laag is. Ook hoe bevestigt u de labels. Direct op de stellingen of moeten ze vrij hangen boven doorgangen of laadplatforms. Let daarbij op of ze gefixeerd hangen of los mogen bewegen [luchtstromen]

4) De data file. Wat wilt u precies in de code opslaan? De locatie gegevens vanzelfsprekend maar bij de opmaak van de totale label gaat het ook om symbolen op het label dat leesbaar is voor de medewerker. Denk daarbij ook na over eventuele kleurcodering van uw labels.

5) Implementatie. Houd rekening met uw equipment en vloer oplossingen. Hoeveel mensen gaan er mee werken. Bij het vaststellen van het aantal scanners houd dan ook rekening met oplaadpunten en reserves. Ook de juiste bescherm en bevestigingsmiddelen voor uw apparatuur. Tijdig beginnen en goed door testen van uw labels, ook binnen uw WMS, kan het verschil betekenen van het tijdig opleveren van uw nieuwe of verbeterde operatie. Onderschat het niet.