crisis, europa, big data

SaaS-oplossingen voor de buitendienst

Langzaam verhoogt SaaS haar marktaandeel en wordt een meer aanvaardbare oplossing voor het bedrijfsleven. Betere en snellere technologie draagt ​​zeker bij aan deze ontwikkeling. Betrouwbare en snelle toegang is belangrijk, vooral als het gaat om de buitendienst operaties.

Traditionele buitendienst.

Al jaren is het een uitdaging voor veel bedrijven om de buitendienst goed te organiseren. Het veld met direct klantcontact is veel moeilijker te beheren dan een in house afdeling. Hoe hebben ze hun tijd besteed? Zijn ze echt klantgericht in hun contacten? Wordt het werk uitgevoerd op een effectieve en efficiënte wijze? In de meeste gevallen leidde deze vragen tot een immense stroom van papier. Van alles moest dan geregistreerd worden door de medewerkers van de buitendienst. Het nadeel was dat de buitendienst een groot deel van hun tijd spendeert aan administratie. In het merendeel van de gevallen niet echt hun kerncompetentie. Noch een wenselijke manier omdat het hen ervan weerhoudt te doen precies wat ze moeten doen: Verlenen van service aan uw klanten, zowel in reparatie, onderhoud en controles.

Ontwikkelingen.

Al enige jaren zijn we bekend met kleine mobiele oplossingen die administratieve ondersteuning bieden. Mobiele tijdsregistratie begon langzaam voet aan de grond te krijgen. De eerste apparaten had een heel beperkte capaciteit. Langzame processoren en nauwelijks geheugen. Het beperkt de mogelijkheden om de bureaucratie te verminderen. Dientengevolge zien vele buitendienst medewerkers niet de voordelen voor hun werk. Een ander nadeel is de beperkte synchronisatie-opties. In het geval van een bestelling op tijd wordt geregistreerd op een mobiel apparaat, wil de organisatie deze informatie kunnen uitlezen zonder handmatige handelingen. Bestaande financiële, order of zelfs ERP-systemen had nogal wat problemen om de mobiele informatie goed te verwerken. Dure interfaces waren nodig wat de complexiteit van de technologie vergrootte.

SaaS

Met de opkomst van SaaS kwam een nieuw scala aan mogelijkheden beschikbaar. SaaS neemt de andere route, door het creëren van een ‘cloud’ die kan worden benaderd vanuit elke hoek. Of u nu thuis zit, in het veld of op kantoor. The Cloud is een centraal punt van de software-applicaties die verschillende oplossingen voor uw onderneming biedt. Het laat de mobiele apparaten eenvoudig  verbinden via de Cloud om op ieder moment te kunnen synchroniseren.

Hedendaagse SaaS-oplossingen bieden de mogelijkheid voor een naadloze integratie met bestaande ERP-systemen. Het maakt het mogelijk voor het inrichten van een volledig digitale verbinding tussen de back-offices en field services. Maar ook Sales kan gemakkelijk gebruik maken van de mobiele oplossingen. Apps oplossingen zoals bezoek rapporten, CRM, onderdelen management en tijdregistratie zijn mogelijk. Hedendaagse toestellen en aansluiting zijn zover gevorderd zodanig dat elke buitendienst medewerker daadwerkelijk de voordelen kan  ervaren. Hierdoor wordt de immense papierstroom eindelijk ingedamd.

Organisatie

Een belangrijke factor tijdens de implementatie van SaaS-oplossingen is vertrouwen. Organisaties moeten zich ervan bewust dat het voornaamste werk van field engineers of account managers, is om de klanten te bedienen. Niet om ze op te zadelen met een breed spectrum van de registratie. Organisaties moeten zich richten op de informatie die echt bijdraagt ​​aan een betere service. Om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van het werk te verbeteren. In het geval van regelmatig onderhoud kan solide plannen worden gebruikt, maar als het gaat om snelle reactie en reparaties services, zal starre planning van uw proces, ingenieur en uiteindelijk uw klant frustreren.

Klanten vragen om een ​​’First Time Right’ oplossing. De ingenieur moet de tijd en de middelen hebben om een ​​dergelijke dienst te realiseren. Dat betekent dat de planning verschuift van volledige controle over de voortgang en interfereert alleen sterke variaties. Analyse van data kan wijzen op trends en ontwikkelingen die kunnen worden aangepast om het proces uit te voeren. Maar vooral als het gaat om maatwerk en gespecialiseerde diensten, moet de organisatie vertrouwen en verantwoordelijkheid geven aan de buitendienst medewerkers.

Apparaten en upgrades.

Upgrades van de SaaS-applicaties kan volledig op maat gemaakt worden. Ofwel een bedrijf accepteert de algemene upgrades, die worden geïnitieerd op verzoeken van alle gebruikers. Het kan ook bedrijfsspecifieke upgrades inregelen. Het kiezen van de juiste mobiele apparaten kan lastig zijn. Is het apparaat werkbaar voor de ingenieur op het gebied van gebruiksvriendelijke, goede grafische interface en snel werkende software? Ook moeten bedrijven zich bewust zijn van dat upgrades van software een aanzienlijke impact kan hebben op de prestaties van de apparaten, maar ook de upgrade van de firmware kan interfereren met uw software. Zorgvuldige selectie en aandacht is dan allesbehalve een luxe. Wees dan ook niet verbaasd dat tijdens implementaties, dit een groot deel van de tijd in beslag zal nemen.