klok

Doorlooptijden verkorten en optimaliseren.

Doorlooptijden verkorten heeft een hefboomeffect. Het verbetert niet alleen uw operationele prestatie maar ook uw financiële resultaten.
Vaak focussen bedrijven op het verlagen van kosten, waarbij ze vooral kijken naar de grootste kostenpost op papier. Vaak zijn dit de loonkosten. Maar de investering in arbeid kan flink verbeteren als uw doorlooptijd wordt verkort.

Stel: een productiebedrijf maakt 150 artikelen per dag. De Materiaalkosten zijn 25,- per stuk. De totale productietijd per artikel bedraagt 10 werkdagen. Dat betekent dat de OHW waarde €37.500,- bedraagt [zie figuur]Als we de doorlooptijd met 3 dagen verkorten naar 7 dagen, dan daalt het kapitaalbeslag met €11.250,- Op jaarbasis is dat een besparing van €411.428,-

 

Overige voordelen
De voordelen financieel zijn nu duidelijk. Maar duidelijk is nu ook dat Uw klanten 3 dagen eerder hun producten ontvangen. Ook bespaart u ruimte, rente en risico en zal het toezicht op de productie eenvoudiger worden. Een ander voordeel is dat de kans op disrupties in uw proces kleiner worden [spoedorders] maar ook het effect van onverwachte procesonderbrekingen [breakdown machine] een kleinere impact heeft op uw organisatie. Het verlagen van de doorlooptijd, indien gefocused op bottleneck, gaat ook gepaard met onnodige wachttijden en verspillingen.

Lean principes
Uitgaan van lean principes biedt de beste kans en mogelijkheid om uw doorlooptijd te verkorten. Samen met Goldratt filosofie [pull strategie] op het gebied van bottlenecks kunt U in korte tijd met beperkte investeringen, een aanzienlijk resultaat behalen. Mede door het hefboomeffect van doorlooptijd verkorting.
In onderstaande artikelen kunt U uitgebreid lezen hoe U doorlooptijd verkortingen kan realiseren. Succes !

https://addvise.net/de-voordelen-van-doorlooptijd-verkorting/
https://addvise.net/hoe-optimaliseer-ik-mijn-voorraad/
https://addvise.net/aan-de-slag-met-lean/

Gerelateerde links:

https://leansixsigmagroep.nl/lean-agile-en-six-sigma/doorlooptijd/