supply chain

De individuele supply keten

Van massaproductie in jaren zestig en zeventig zijn we nu doorgegroeid naar een geïndividualiseerde supply keten

De klant mag elke kleur kiezen, zolang het maar zwart is.” De gevleugelde uitspraak van Henry Ford. Hoe anders is de wereld vandaag. De consument dringt diep door in de supply chain met zijn wensen en eisen.

Van de standaard auto naar de gepersonaliseerde supply chain. Aangedreven door geavanceerde technologie, mobiele apparatuur en Cloud oplossingen op het internet. Elke keer als een consument een product of dienst afneemt, ontstaat er een individuele supply chain die er voor zorgt dat de product / dienst configuratie helemaal op maat is. De klant realiseert dit door technologische toepassingen die orderspecificatie mogelijk maakt en  zichtbaarheid van de keten afdwingt als het gaat om beschikbaarheid en distributie punten.

Deze ontwikkeling vereist dat de belangrijkste business processen tijdig meegroeien en reageren op het klant gedrag. Forecasting, Planning en Uitvoering. Fysieke middelen zoals warehouses, transport, werknemers en productie die ervoor te zorgen dat de juist hoeveelheden op de juiste distributiepunten aanwezig zijn. Dat betekent dat binnen de supply chain in reactie op de klantvraag, de juiste picking en fulfillment plaatsvind.

Planning in de vorm distributie, productie en channel gedreven distributie dient te zorgen voor een dynamisch proces waarbij alle voorraadpunten verbonden zijn en zorgen voor een dynamische levering naar het consumptiepunt.

Forecasting is een realtime proces waarbij continue de ontwikkelingen van klantvraag en gedrag en geanalyseerd wordt en zodoende de basis legt voor een betrouwbare planning en uitvoering van het leveringsproces.

Winstgevende supply chains zijn dan alleen mogelijk als deze processen optimaal op elkaar afgestemd zijn. Organisaties die nog schotten hebben tussen deze processen doen er goed aan om deze functies zo snel mogelijk te integreren. De responsiveness van uw organisatie hangt er vanaf. En daarmee de mate waarin men kan voldoen aan een volatiele klantvraag.