• water

Samenvatting

Een van oorsprong Zwitsers familie bedrijf dat spanningskabels levert aan energie maatschappijen en energie installateurs. Haar markt strekt zich uit van hoogspanningskabels in Duitsland naar de snel ontwikkelde energiesector in China.

Periode: Februari 2013 – April 2013

Sector: Energie

Functie: Supply Chain Strategie review

Opdracht specificaties

Opdracht

De organisatie kampt met een sterk veranderende markt waarbij de end business klanten steeds meer werk en verantwoordelijkheid achterwaarts in de keten duwen. Een aantal marktpartijen reageert daar op door voorwaartse integratie. De vraag van de klant was het schetsen van verschillende strategische scenario’s, welke als basis dienen voor de verdere strategische discussie binnen de Board of Directors en aandeelhouders.

Meer info

De strategische evaluatie werd opgedeeld naar marktoriëntatie en productgroep ontwikkeling. Zij heeft enerzijds een sterke lokale markt ontwikkelt in de regio met een grote diversiteit aan producten. Anderzijds levert zij wereldwijd hoogwaardige High voltage kabels voor grote energieprojecten zoals kerncentrales en windmolenparken.

Resultaten

De nieuwe global flow voorziet in een centrale, collaborative planning van de gehele supply chain. Deze centrale sturing is gekoppeld aan regio divisies die een grote mate van zelfstandigheid krijgen als het gaat om local sourcing en installatie bij de klant. De regio’s koppelen terug aan de centrale planning hun voortgang en prestatie. Vanuit een global oriented Sales is het mogelijk om tijdig de synergie tussen de verschillende stromen te realiseren. Op strategische grondstoffen en onderdelen wordt centraal strategic sourcing gerealiseerd.

Overige case studies

data_analyse
SalesenOperationsplanning
bakery
airfield
busmenwithlaptop
chemicalplant
medical
water
concept
foodindiustry
cityatwater