• airfield

Samenvatting

Het bedrijf is een 1e linie luchtvrachtafhandelaar die fysieke vrachtafhandeling doet op Schiphol en Eindhoven. Op het vrachtareaal Schiphol Zuidoost heeft zij een uniek logistiek concept ontwikkeld. Vanuit een hoogwaardig pand gelegen aan airside voert zij de geïntegreerde eerste en tweede linie afhandeling uit. Dit concept is superieur in termen van snelheid en beheersing.

Periode: Januari 2010– Maart 2010

Sector: Luchtvracht

Functie: Warehouse Manager

Opdracht specificaties

Opdracht

Tijdens de gesprekken is vastgesteld dat de kwaliteit en service verlening van het bedrijf aan haar klanten verdere ontwikkeling behoeft. Daarbij is de focus gericht op de aansturing van de werkvloer en de ontwikkeling van een effectieve rapportage structuur. De aansturing dient concreet en hands on te zijn en de rapportages dienen op korte termijn ontwikkeld te worden.

Meer info

Doorvoeren kwaliteitssysteem om te voldoen aan de zeer hoge ‘Cold Chain’ eisen van Abbott Laboratories Farmaceutische industrie. Hierbij werd Good Distribution Practice als uitgangspunt genomen. Analyse en verbeteren bestaande procesflow. Training personeel op Cold Chain eisen ism Abbott. Inrichten sluitend systeem van procedures en processen. Aanpassingen doorvoeren van goederenstromen op werkvloer. Scheiding van stromen. Inrichten en audit begeleiding koelcel operatie. Training personeel op koelcel en coldpack gebruik.

Ondersteuning en vervanging van Operations Manager. Deelname management overleg. Begeleiden van pre audits en definitieve audit. [passed without remark] Aansturen shiftleaders en afdeling Customs and Handling. Totaal 50 Fte bij piek. Direct 7 fte.

Resultaten
  • Personeel getraind op processen en procedures
  • Herinrichting Warehouse layout volgens Lean principes
  • Succesvolle audit en opname in Cold Chain van Abbott
  • Invoering tijdregistratie en productiviteitsmeting processen
  • Sluitend systeem op beschikbaarheid en onderhoud van middelen
  • Invoering management rapportage
  • KPI realisatie van o.a. : OTIF handling, Defeeding, dispatching, Productiviteit

Overige case studies

data_analyse
SalesenOperationsplanning
bakery
airfield
busmenwithlaptop
chemicalplant
medical
water
concept
foodindiustry
cityatwater